REI-KI

Ma numesc Madalina, sunt gazda voastra  si va urez bine ati venit in lumea REI-KI!

In momentul prezent  sunt practicant REI-KI USUI grad Maestru si REI-KI Karuna gradul I.

Am pornit pe aceasta cale in luna septembrie 2009 si am primit initierile pe grade de la maestrul REI-KI Andreea Talmazan.

Am descoperit REI-KI atunci cand cautam o forma de echilibrare a mintii si spiritului, obosita de lupta interioara pe care o purtam de ceva vreme. Nu cunosteam prea multe detalii despre cum si ce face REI-KI insa mi-am intalnit maestrul si am stiut in momentul acela ca asta e calea. Si am pornit cu incredere la drum…

Viata mea s-a transformat miraculos. Am invatat sa ma aliniez naturii inconjuratoare prin armonie, iertare si iubire.

Va invit sa ma urmati intr-o minunata calatorie in care veti afla ca exista un dar la indemana tuturor si ca n-a fost niciodata mai usor sa-l primiti.

CE ESTE REI-KI?


REI-KI este o tehnica energetica japoneza de reducere a stresului , de relaxare care,  printre alte beneficii, trateaza dezechilibrele energetice ale organismului, dezechilibre care duc la instalarea diferitelor afectiuni ale corpului uman.

REI-KI in limba japoneza inseamna Energiala Vitala/ Universala. Cuvantul este alcatuit din doua silabe (kanji) si anume

REI = divinitate, spirtualitate, univers;

KI = forta, energie vitala.

Tratamentul REI-KI se administreaza prin aplicarea palmelor si e bazat pe ideea ca prin corpul nostru curge un flux de energie, flux care ne da viata si ne mentine sanatosi. In cazul in care fluxul de energie al unei persoane este scazut sansele de a se imbolnavi sau de a deveni stresat cresc, cum de altfel daca acest flux de energie este la cote maxime suntem mai fericiti si mai sanatosi.

In timpul tratamentului corpul simte un flux de lumina curgand prin el, dandu-i o stralucire radianta. REI-KI este tehnica ce vindeca intreaga fiinta – corp fizic, emotii, minte si spirit  – inducand o stare de relaxare, pace interioara, securitate si bunastare.

REI-KI este o metoda simpla, naturala si sigura de vindecare spirituala si  dezvoltare personala pe care oricine o poate utiliza. Este cunoscut ca aceasta metoda a fost aplicata cu succes in, practic, toate afectiunile cunoscute ameliorand simptomele si vindecand cauza declansarii acestora, fiind perfect compatibila cu orice alta forma de tratament eliminand efectele adverse si grabind vindecarea.

REI-KI este o tehnica extrem de simpla care nu este „predata”  in sensul comun al expresiei ci este transferata prin initiere de la maestru la studentul practicant. Aceasta capacitate este transmisa in timpul initierii care presupune un „acordaj” al corpului proaspatului practicant la Sursa Universala de Energie, o sursa de energie nelimitata care imbunatateste sanatatea si insufla pofta de viata.

Practicarea REI-KI nu este conditionata de capacitatea intelectuala, dezvoltarea spirituala, clasa sociala, religie, sex, varsta, asadar fiind accesibila oricui doreste sa urmeze aceasta cale. Desi este o cale spirituala, REI-KI nu este o religie in sine, nu este bazata pe dogme si nu exista ceva in ce ar trebui sa crezi pentru a putea practica aceasta tehnica. In fapt, REI-KI este un dar oferit de Dumnezeu,  indiferent de formele pe care religiile lumii le-a dat acestui Dumnezeu. Existenta unei Surse de energie Universala este un fapt acceptat de toate religiile cunoscute si de oamenii de stiinta. Multi dintre cei care practica REI-KI au descoperit ca aceasta tehnica ii aduce mai aproape de religia pe care au adoptat-o fiind departe de a regasi in REI-KI un simplu concept stiintific.

Desi nu este o religie promoveaza o conduita si o cale a armoniei cu natura si cu oamenii.

Dr. Mikao Usui, fondatorul metodei naturale de tratament REI-KI, a recomandat ca practicantul REI-KI sa se ghideze dupa o etica simpla: promovarea pacii si armoniei – concepte universale care apartin oricarei culturi.

REI-KI  – MEDICINA PREVENTIVA SI CURATIVA

Practica medicala orientala a pus intotdeauna accentul pe importanta mentinerii sanatatii. Considera ca este mult mai intelept decat tratarea bolilor. REI-KI este o forma de medicina preventiva prin excelenta. Practicand REI-KI mentii starea de sanatate, fie aplicand tratamentul asupra ta fie tratand pe altcineva, si experimentezi in acelasi timp caracterul preventiv cat si pe cel curativ.

Suferi de o afectiune? REI-KI o vindeca. Esti in perfecta stare de sanatate? REI-KI iti mentine starea de sanatate.

CUM NE AJUTA REI-KI SA MENTINEM STAREA DE SANATATE

Calitatile preventive si curative ale REI-KI se bazeaza pe doua principii: deblocarea meridianelor energetice si echilibrarea chakrelor pentru creerea unui flux armonios de energie.

Starea noastra naturala este de sanatate. In corpul nostru au existat si vor exista mereu bacterii si virusi. Atata timp cat Energia Vitala circula in intreg organismul ii da putere sa lupte singur intarind sistemul imunitar.

Atunci cand organismul nostru prezinta un dezechilibru sau un blocaj la nivelul uneia sau mai multor chakre energia vitala isi intrerupe fluxul benefic astfel anumite parti ale organismului sunt private de puterea acestei energii si virusii preiau controlul instalandu-se boala.

Si atunci ce face REI-KI? Aplicand concentrat energia, deblocand chakrele, restabilim fluxul energetic care ajuta corpul sa se echilibreze.

REI-KI este o forma de energie pura. Atunci cand combinam terapia REI-KI cu dorinta sincera de a se vindeca a celui ce primeste tratamentul, care este dispus sa isi transforme atitudinea mentala si emotionala, asistam la o vindecare completa.

Cand fluxul Energiei Vitale este intrerupt, slabit sau blocat pot aparea probleme de sanatate sau emotionale. Dezechilibrele pot fi declansate de multe situatii ce apar in viata noastra: traume fizice sau emotionale, sentimente sau gandire negativa – teama, grija, indoiala, furia, anxietatea, comnicarea negativa, toxicitatea, dezechilibrul nutritional, modul de viata distructiv, relatiile ditructive, neglijarea propriei persoane, lipsa iubirii pentru propria fiinta sau pentru celelalte fiinte.

BENEFICII ALE TRATAMENTUI REI-KI

In primul rand REI-KI te ajuta sa te relaxezi eliberand corpul de tensiunea si stresul acumulat, astfel vei avea un somn odihnitor.

REI-KI accelereaza eliminarea toxinelor si capacitatea organismului de a se autovindeca, regleaza tensiunea arteriala, calmeaza durerile.

REI-KI poate ajuta in afectiunile acute si cronice (rani, astm, eczeme, cefalee) si este un sprijin deosebit pentru cei ce incearca sa scape de dependente (tutun, alcool, etc).

REI-KI regleaza metabolismul deblocand punctele energetice ale organismului, echilibrand fluxul energetic la nivelul glandelor endocrine.

REI-KI reduce unele efecte secundare ale consumului de droguri, ajuta corpul sa se refaca dupa tratamentele medicamentoase invazive post-chirurgicale si dupa chimioterapie.

TRATAMENTUL REI-KI

Tratamentul REI-KI este o experienta foarte relaxanta si calmanta. In timp ce „pacientul” sta asezat comod, culcat pe o canapea, terapeutul aplica palmele pe corpul lui sau deasupra corpului in punctele energetice principale (pentru deblocarea chakrelor) sau pe locul afectat (dureros). Pentru aplicarea tratamentului nu este necesar ca pacientul sa fie dezbracat. Fluxul energetic se trasfera excelent de la distanta si prin haine.

Durata unei sedinte de tratament poate varia intre o ora sau mai mult in functie de afectiunea ce se doreste a fi vindecata.

Tratamentul REI-KI poate fi combinat excelent cu aromoterapia,  cristaloterapia si cromoterapia (terapia prin culoare).

(esti interesat de metoda de vindecare REI-KI? click aici)

INITIEREA REI-KI

Ceea ce deosebeste REI-KI de alte metode de tratament aplicate cu ajutorul palmelor, este initierea. Initierea REI-KI este un ritual fomal care celebreaza decizia de aliniere a viitorului practicant la frecventa energiei REI-KI, decizia de a aduce lumina si echilibru in fiecare aspect al vietii sale si al celor din jurul sau.

Initierea  este facuta de un maestru REI-KI. Aceasta se aseamana cu o binecuvantare. Aplicand simbolurile REI-KI maestrul te conecteaza la Energia Vitala, el iti deschide canalul care inlesneste aceasta legatura.

In momentul initierii si blocajele aflate la nivelul invelisului eteric al organismului se slabesc, se dizloca  sau dispar cu totul. Urmeaza apoi o perioada de 21 de zile, cunoscuta ca perioada de curatare, in care corpul celui initiat elimina toxine, se regleaza fiind deseori un proces cel putin interesant pentru proaspatul practicant REI-KI.

Odata cu fiecare  initiere primesti inca un dar de pret – noi Ghizi Spirituali (entitati evoluate, iluminate, ce iti ofera sprijinul si te ghideaza pe drumul ascensiunii spirituale). Comunicarea cu Ghizii Spirituali se face pe cale intuitiva. Scopul Ghizilor Spirituali este de a te ajuta in evolutie. Odata cu tine evolueaza si ei, reusitele tale sunt si reusitele lor.

GRADELE REI-KI

In practica REI-KI exista trei niveluri de experienta : practicant GRADUL I, practicant GRADUL II, practicant GRADUL III si maestru (diferenta dintre un practicant de GRADUL III si un maestru este capacitatea maestrului de a initia noi practicanti REI-KI).

Trecerea de la nivelul de practicant de GRADUL III la gradul de maestru se face dupa o lunga perioada de practica si studiu, ca rasplata a evolutiei spirituale a practicantului – atingerea maestriei.

La fiecare initiere pe grad practicantului i se predau simbolurile cu care va lucra, simboluri care sunt de fapt chei pentru accesarea diferitelor frecvente de energie.

GRADUL I

Practicantul REI-KI Gradul I invata tehnicile de aplicare a palmelor pentru efectuarea tratamentului.

Corpul fizic parcurge un ciclu de 21 de zile in care sunt eliminate toxinele, sunt inlaturate blocaje emotionale si mentale.

Prin aplicarea palmelor se pot energiza apa, mancarea, plantele.

GRADUL II

Practicantul REI-KI Gradul II primeste simbolurile cu ajutorul carora poate concentra si ghida energia (Simbolul Puterii, Simbolul Mental, Simbolul Distantei).

Utilizand simbolurile REI-KI practicantul poate face terapie altor persoane, atat fata in fata cat si la distanta, poate transmite lumina unui eveniment viitor, poate curata energetic incaperi . Cu ajutorul Simbolului Mental si al Simbolului Distantei poate trata traume emotionale din trecut.

GRADUL III

Practicantul REI-KI Gradul III cu ocazia initierii primeste o alta serie de simboluri pentru vindecarea trupului, mintii si a spiritului.

CUM IMI GASESC MAESTRUL REI-KI?

Se spune ca atunci cand este pregatit elevul isi intalneste maestrul.

Daca vrei sa urmezi aceasta cale cauta-ti un maestru si asculta-ti inima atunci cand alegi.

Restul… este istorie.

Mult succes, calatorule, indiferent ce alegi sa faci mai departe!

COMPLETARE

Avand in vedere numeroasele si variatele mesaje pe care le tot primesc ma simt oarecum datoare sa lamuresc un aspect.

Eu practic doar REI-KI. Nu practic Rei-Ki combinat cu nici o forma de religie si nici cu Yoga. Religia este o problema personala a fiecarui individ. Nu intervin in credintele nimanui, nu impun nimanui calea de urmat.

Am pornit aceasta pagina din dorinta de a veni in sprijinul celor initiati in Rei-Ki  care nu aveau informatii despre simboluri intr-un singur loc si a celor care nu cunosteau prea multe despre aceasta tehnica.

Sfatul meu pentru cei care isi doresc sa afle mai multe despre Rei-ki este sa isi insuseasca cunostintele pe calea traditionala , nu prin scuraturi si cai rapide. Pagina mea nu a fost creata cu scopul de a preda Re-ki pe Internet .

Rei-ki este un dar, o unealta pretioasa celor care le pasa de sufletul lor, si nu teribilistilor care traiesc inca in povestea lui Harry Potter.

Da, am afirmat ca toata lumea poate sa practice aceasta forma de terapie alternativa dar prin initiere, in sensul ca nu este restrictiva, are toata lumea acces la initiere. Ramane la latitudinea maestrului daca accepta sa initieze o persoana sau nu.

Fara sa dau nume mentionez ca e plina lumea de maestri care vad in Rei-ki o metoda de a face bani rapid. Ei initiaza oricum si pe oricine. Ganditi-va inainte de a primi o energie de la cine o primiti.

La intrebarea „de ce nu se initiaza gratuit?” raspunsul este : pentru a fi pretuite lucrurile trebuie sa aiba un pret. Omul tinde sa trateze usor sau fara respect lucrurile pe care le obtine usor si in mod gratuit.

Nu mi-am propus sa dezvalui tot ce am invatat din experienta mea in toti anii de practica. Vreau sa va dau sansa de a a acumula propriile experiente.

Eu sunt un maestru care ghideaza. Am facut o schita, o baza de pornire. Daca exista in tine dorinta cauta-ti si croieste-ti drumul singur.

Multumesc.

Reclame

16 responses to this post.

 1. […] mintii si spiritului, obosita de lupta interioara pe care o purtam de ceva vreme.”  Detaliat aici. Related Posts:Cursuri Reiki – Program initieri si seminariiReiki – curs nou + consultatii […]

  Apreciază

  Răspunde

 2. Posted by dragos on 24 Aprilie 2012 at 3:01 PM

  Ma intereseaza mentinerea si imbunatatirea starii personale de sanatate, dar as vrea sa stiu ce presupune ca timp (cursuri, perioada, deplasari, locatii, …), costuri,..
  Ati putea sa-mi spuneti?

  Multumesc

  Apreciază

  Răspunde

  • Buna Dragos,

   Pe mine Rei-Ki m-a ajutat la atingerea unei stari de echilibru mental si fizic. Poti sa gasesti un maestru Rei-Ki in localitatea ta pentru initiere. Acum depinde in ce localitate esti. Initierea nu ocupa mult timp. Exista si cursuri insa nivelul la care ajungi se face prin practica personala si depinde mult de motivatia ta si de efortul depus. Prin Rei-Ki ti se ofera niste ghidaje restul este meritul tau.

   Apreciază

   Răspunde

 3. Posted by Nikarkes on 17 Septembrie 2013 at 11:52 AM

  salut, vad ca pe nici un site indiferent de subiect, yoga, reiki,chackre, nu se vorbeste concret cum se poate deschide sau practica. ci doar vag. daca tot ati ajuns la un grad, impartasiti si cu ceilalti cum se poate. nu tineti doar pentru voi.
  eu practic yoga si rezultate sunt destul de slabe din cauza ca nu gasesc o metoda reala, care sa dea si roade. din ceea ce se posteaza pe diverse sit-uri sansele sunt slabe sa ajungi la cat de cat un nivel mai superior.
  daca ai vreo metoda care da roade te rog contacteaza-ma

  Apreciază

  Răspunde

  • Nu stiu exact ce vrei tu sa afli si la ce roade te referi. Rei-ki utilizeaza ca unelte simbolurile pe care le-am postat pe pagina insa este o cale deschisa de catre un maestru prin initiere. Nu exista short-cut-uri. Este necesara practica si acumularea propriei experiente. Presupun ca ai auzit vorba „omul cat traieste invata”.Nu inseamna ca atunci cand primesti initirea gata, s-a terminat, esti la un nivel superior.Iar eu daca am ajuns la un nivel (pe care nu il consider superior ci doar un nivel de cunoastere) am ajuns prin initiere si prin practica personala. Nu exista o metoda care sa te scuteasca pe tine de acumularea propriei experiente. Ai vazut filmul de desene animate Alladin? Pestera plina de comori se va deschide aceluia cu sufletul pur si intentia curata. Nu poti invata Rei-Ki de pe Internet. Gandeste-te ce fel de roade vrei sa culegi.

   Apreciază

   Răspunde

 4. Posted by Nikarkes on 18 Septembrie 2013 at 9:08 AM

  pai si ce faci cu acele simboluri? le repeti la infinit numele sau cum? eu asta intreb.
  am nevoie de un mic ghid!

  Apreciază

  Răspunde

 5. Posted by vlad on 7 Mai 2015 at 10:00 PM

  Multumesc! M-a ajutat mult blogul tau. O sa incerc sa ma las si de fumat :),poate imi gasesc locul. Pace si lumina!

  Apreciază

  Răspunde

 6. Posted by George on 21 Februarie 2018 at 12:42 PM

  O intrebare adresata in eter!

  Buna doctore! Au cam trecut ceva ani de la ultima postare… Poate nici nu mai exista cine sa raspunda, sa citasca…
  Am rasfoit aceste pagini cu privire la reiki
  Frumos punct de vedere
  Scris din inima… pus suflet si respect!
  Am o singura obectie, sau intrebare
  spui Hen – Sha – Ze – Sho – Nen cand de fapt pe toate celelalte site-uri simbolul distantei este scris Hon – Sha – Ze – Sho – Nen
  Hen sau Hon? Care e corect?
  Multumesc ca existi!

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

  • Hmm. Nu am mai postat de mult pentru ca am plecat din tara si am ramas fara inspiratie 🙂 Acum referitor la dilema Hen sau Hon nu stiu ce sa zic. Eu am scris cu manutza mea informatiile din manualul Rei-Ki pe care mi l-a dat maestrul meu, care la randul lui il avea de la maestrul lui. Undeva s-a strecurat o greseala. O sa cercetez, dar nu pe Internet.
   PS: titulatura de doctor e improprie daca nu se refera la vindecarea sufletelor. In fapt eu nu sunt doctor certificate de nici o institutie bla bla, sunt doar un om care a pornit pe drumul vindecarii propriului suflet si s-a gandit ca ar fi o idee buna sa nu calatoreasca singur. Nu ma vreau a fi vreun guru sau mai stiu eu ce, nu privesc lumea de pe vreun piedestal, ci dintre oameni, in toata splendoarea lor.

   Apreciază

   Răspunde

   • Posted by George on 23 Februarie 2018 at 2:46 AM

    Hmm… Ce sa zic! Referitor la „inspiratie” se poate intampla oricui. Sunt atatia factori determinanti. Chestia cu plecatul din tara nu e un argument prea convingator vizavi de „eclipsa” totala de pe acest blog, subiectele fiind foarte interesante. Ai pus suflet, ai pus energie, timp… si dintr-o data a cazut „cortina”
    Felicitari!
    Eu sunt de 31 de ani plecat din tara.
    Ai zice ca-i o viata de om.
    N-am plecat ptr c-asa e… „la moda”
    Nu o lua ca pe critica,
    Alegerea face parte din dreptul si libertatea fiecaruia,
    (ucru care nu intra in discutie candva… s-a uitat)

    Referitor la Hen sau Hon (simbolul distantei) as vrea foarte mult sa-ti cunosc opinia binenteles dupa ce te-ai documentat. Este importante ptr mine.
    Am parcurs prima treapta Reiki Usui si sper sa continui. Paginile de pe internet ma inspira. Sunt enorm de multe de invatat. Multumesc anticipat!

    Apreciază

   • Hmm… nu stiu altii cum sunt, dar eu, dupa 10-12 ore de munca nu mai am chef decat sa zac. Iar de plecat nu am plecat ca era la moda ci sa imi salvez copilul din sistemul educational romanesc , sa il pun pe un drum in care sa aiba o sansa la un viitor decent. Si nu e usor sa o iei de la capat la 40 de ani, asa ca fapt divers. Stii…verba volant, scripta manent. Ce e scris e scris.

    Apreciază

   • Nu este o greseala a mea de tipar. Atat la maestrul meu (Andreea Talmazan) cat si la maestrul maestrului meu (Dragos Argesanu) simbolul apare Hen-Sha-Ze-Sho-Nen. In cartile internationale apare Hon. Nu am o sursa japoneza ca sa pot compara.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: