SCURTA ISTORIE REI-KI

SCURTA ISTORIE… (articol preluat)

Istoria Reiki se bazeaza in principal pe transmiterea orala, de la maestru la maestru si de la maestru la discipoli. In zilele noastre exista mai multe versiuni cu privire la istoria Reiki, pe care o redam, pe scurt, mai jos. Reiki a fost redescoperit si elaborat de catre Mikao Usui, nascut in Japonia la 15 august 1865.

In tinerete a studiat KI-KO, in templul japonez Tendai de pe muntele sacru Kurama. Aceasta este o tehnica de ameliorare a sanatatii prin meditatie, cu miscari foarte lente si exercitii de respiratie.

Apoi Mikao Usui a pornit in cautarea metodei de vindecare folosite de Isus si de Buddha si setea sa de cunoastere l-a indemnat sa calatoreasca in Japonia, China, SUA si Europa. El intentiona sa cunoasca si sa studieze numeroase discipline, inclusiv psihologia, religia si medicina. In aceaste calatorii nu a aflat acele raspunsuri pe care le cauta si a inceput astfel un lung pelerinaj si prin manastirile budiste din Japonia.
In anul 1922 a ajuns la un templu la poalele muntelui Kurama. Aici, impreuna cu staretul manastirii, a inceput sa studieze documente vechi, scrise in sanscrita, ce se aflau in biblioteca manastirii.

In martie, Mikao Usui a decis sa urce pe muntele sacru Kurama unde spera ca prin meditatie, post si rugaciune sa primeasca puterea de a folosi tehnica descrisa de un discipol a lui Buddha. La plecare a luat cu el doar 21 de pietricele, cate una pentru fiecare zi. In fiecare zi, la asfintit, arunca cate o piatra.

Cand mai avea doar o pietricica, pentru ultima sa zi pe muntele Kurama, Mikao Usui era in meditatie cand o lumina puternica, stralucitoare a venit spre chakra fruntii (Ajna) si i-a patruns in ochiul mintii. Aceasta lumina era Reiki sub forma unei initieri; astfel aceasta a fost prima initiere, iar Mikao Usui a primit in acest mod simbolurile Reiki si semnificatiile lor. Cand si-a revenit, a constientizat ca a primit ceea ce cauta de atata vreme.

Mikao Usui a plecat inapoi spre manastire si pe drum s-a ranit la un picior. Instinctiv a dus mana la locul ranit; a observat ca mana i s-a incalzit puternic, ca sangerarea a incetat si ca a inceput procesul de vindecare. La poalele muntelui era un adapost pentru pelerini unde s-a oprit sa manance. In acest adapost, femeia care il servea avea o puternica durere de dinti. Usui a cerut permisiunea de a-si apropia palmele de fata ei, in dreptul dintilor, a primit aprobarea de la ea si, dupa cateva minute de apropiere a palmelor sale de fata femeii, durerea acesteia s-a diminuat semnificativ.

Dupa aceste „intamplari” dr. Mikao Usui s-a stabilit la periferia orasului Kyoto si a deschis un asezamant unde trata cersetorii prin Reiki. Ii vindeca de afectiunile de care sufereau si apoi le cauta de lucru. Cu trecerea anilor, el a constatat ca acesti cersetori se intorceau la cersit si se complaceau in situatia de a trai din mila altora. Astfel, Mikao Usui a constatat ca oamenii nu au apreciat vindecarea si ajutorul primit.

In urma acestei experiente, Mikao Usui a decis sa introduca 5 reguli valabile pentru toti practicantii Reiki:

Doar astazi nu ma enervez!

Doar astazi nu ma stresez!

Azi imi respect parintii, profesorii si pe cei mai in varsta!

Azi imi castig painea prin munca cinstita!

Azi simt respect si dragoste fata de tot ce este viu!

Mikao Usui a parasit cartierul cersetorilor si a devenit pelerin, raspandind Reiki-ul si ducand spiritul Reiki in toata Japonia. Astfel, Dr.Mikao Usui a instruit 16 maestri. Intr-una din aceste calatorii, in anul 1925, l-a intalnit pe Chujiro Hayashi de 47 de ani, care era ofiter de marina in armata imperiala.

Fiind de formatie militara C. Hayashi, a impartit aceasta tehnica in trei grade: I, II si maestru. El a deschis o clinica in Tokyo si alta la Kyoto, unde reikistii lucrau in grup, tratand pacientii ce erau gazduiti in clinica. Reikistii care invatau aceasta tehnica de la C. Hayashi erau obligati sa lucreze intr-una din clinici ca voluntari 1 an de zile.

La aceasta clinica a ajuns in 1935 si Hawayo Takata, ca pacienta.

Hawayo Takata s-a nascut in 24 decembrie 1900 in insula Kauai, in Hawaii.

Hawayo Takata, avand probleme de sanatate, a plecat din Hawaii la Tokyo si s-a internat pentru o interventie chirurgicala. Inainte de pregatirile pentru operatie a discutat cu medicul chirurg daca poate fi evitata operatia. Acesta i-a recomandat clinica lui Hayashi unde d-na Takata s-a si insanatosit. Vazand binefacerile acestei tehnici, a dorit si ea sa o invete. C. Hayashi i-a explicat ca aceasta tehnica era predata doar barbatilor cu cetatenie japoneza. Dupa multe staruinte, d-na Takata a fost acceptata la cursuri cu conditia sa lucreze in clinica in mod benevol, timp de un an de zile. In 1937 a obtinut gradul II si s-a intors in Hawaii, in Kapaa, unde si-a deschis si ea o clinica Reiki. In 1938 Chujiro Hayashi a vizitat-o in Hawaii si, vazand rezultatele obtinute de ea, i-a acordat gradul de maestru.

Pe 10 mai 1941 Chujiro Hayashi si-a chemat langa el familia, discipolii si pe Hawayo Takata si i-a anuntat ca datorita faptului ca Japonia a intrat in cel de al II- lea razboi mondial el, ca ofiter in rezerva, urma sa fie chemat sub arme. Conform principiilor Reiki, Hayashi nu mai putea participa la razboi si sa ucida. Prin puterea gandului si-a oprit inima, murind linistit si impacat in bratele sotiei. (Pentru japonezi sinuciderea era un gest de onoare.) Chujiro Hayashi a instruit si el 16 maestri.

Hawayo Takata a tinut cursuri Reiki in S.U.A. si Canada iar mai tarziu si in Europa. In ultimi 10 ani de viata a instruit 22 de maestri.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: