REI-KI USUI – SIMBOLURI

1. SIMBOLUL PUTERII  CHO-KU-REI

2. SIMBOLUL MENTAL/EMOTIONAL   SEI-HE-KI

3. SIMBOLUL DE DISTANTA    HEN-SHA-ZE-SHO-NEN

4. SIMBOLUL MAESTRULUI REI-KI   DAI-KO-MIO

5. SIMBOLUL DE COMUNICARE    SHIKA-SO

6. SIMBOLUL INIMII   SIKA-SEI-KI

 

 


 

 

 

SIMBOLUL PUTERII

CHO-KU-REI

CHO – KU -REI  = „Toata puterea Universului aici si acum” sau „Pune puterea aici”

Simbolul puterii poate fi utilizat pentru a crea un spatiu de protectie.

Daca te simti amenintat de oamenii din jurul tau sau esti inconjurat de energie negativa iti poti imagina ca te afli intr-un labirint creat de spirala CHO-KU-REI (imaginea tridimensionala) si energia REI-KI va crea un spatiu de protectie in jurul tau.

De asemenea cand esti atacat verbal de o persoana sau chiar de un animal proiecteaza  simbolul CHO-KU-REI in spatiul dintre tine si atacator. Vei crea astfel un scut de energie pozitiva care te va proteja.

Desenand simbolul puterii deasupra capului copilului tau creezi un camp de energie pozitiva care ii va proteja intreaga zi. La fel poti proceda si cu animalele de companie sau cu obiectele personale.

Pentru autotratament se aplica CHO-KU-REI pe fiecare chakra (proiectiile din fata si din spate) apoi se deseneaza simbolul in palme si se activeaza palmele fie prin trei batai scurte, fie prin pronuntia de trei ori a numelui simbolului, fie amandoua. In felul acesta iti poti curata meridianele energetice si chakrele , aplicand palmele pe fiecare chakra.

Pentru tratamentul aplicat altei persoane se deseneaza CHO-KU-REI pe proiectia fiecarei chakre a pacientului, se activeaza palmele desenand simbolul in palme (exemplul anterior)  deschizandu-se astfel canalele prin care vom transmite energie.

La finalizarea tratamentului aplicand simbolul puterii pe chakra 4 (in spatele inimnii) si pe chakra 1 (acolo unde se termina coloana vertebrala) sigilam energia inauntrul corpului.

Aplicand CHO-KU-REI asupra medicamentelor pe care urmeaza sa le luam le energizeaza diminuandu-le efectele adverse. De asemenea putem energiza mancarea si bautura aplicand simbolul deasupra lor inainte de servire, in felul acesta eliminam energia negativa imprimata in timpul  procesului de preparare sau manevrare. Eliminand energiile negative din mancare aceasta va deveni cu adevarat hranitoare pentru trup.

CHO-KU-REI te protejeaza si atunci cand pleci la drum. Atunci cand iesi din casa iti creezi un camp de protectie aplicand simbolul pe fata, spate si lateralele corpului creand  o „gogoasa” energetica. Daca pleci la drum cu masina proprie poti aplica simbolul pe toate laturile masinii, pentru protectie.

CHO-KU-REI – rolul principal al acestui simbol este de a creste puterea REI-KI, de a atrage energia si a o concentra acolo unde vrei. Poate fi utilizat in orice scop, oriunde:

– pentru tratamente;

– pentru curatarea energiei negative din incaperi (camere, saloane de spital);

– pentru curatarea cristalelor sau a altor obiecte;

– pentru protectie spirituala;

– pe mancare, apa, medicamente, plante;

– pentru a da putere altor simboluri REI-KI;

– pentru sigilarea energiei dupa tratament.

etc…

In cazul in care vrei sa iei energia dintr-un loc poti desena simbolul CHO-KU-REI reversat.


CHO-KU-REI reversat

Utilizam CHO-KU-REI reversat in tratament atunci cand exista o infectie in organism. Aplicand simbolul luam energia din acel loc, astfel virusii sau bateriile raspunzatoare de generarea infectiei vor fi eliminati.

 

 

 

 

 

SIMBOLUL MENTAL/EMOTIONAL

SEI-HE-KI

SEI-HE-KI = „Umanitate si Divinitate se unesc pentru a deveni un intreg”, „Spiritul si Omul impreuna”, „Eu am cheia”, Dumnezeu si omul sunt una”, „Cum este sus asa este si jos”.

Este utilizat pentru vindecarea mental- amotionala si calmarea mintii.

Aplicam SEI-HE-KI:

– pentru protectie psihica;

– pentru curatare;

– in meditatii pentru activarea Kundalini;

– pentru echilibrarea emisferelor cerebrale (stanga si dreapta);

– pentru tratarea dependentelor (alcool, tutun, droguri);

– pentru vindecarea traumelor din trecut;

– curata blocajele emotionale si echilibreaza chakrele superioare (4, 5, 6, 7);

– inlatura energiile si vibratiile negative;

– vindecarea relatiilor;

– pierderea in greutate;

– imbunatatirea memoriei atunci cand citim sau studiem;

SEI-HE-KI este simbolul care echilibreaza corpul fizic si mintea. Ajuta oamenii sa constientizeze si sa vindece cauzele mentale/emotionale ale problemelor lor. Echilibreaza emisfera cerebrala stanga cu cea dreapta inducand o stare de pace si armonie.

Partea stanga a simbolului reprezinta energia Yang si emisfera cerebrala stanga (logica, gandirea analitica). Partea dreapta a simbolului reprezinta energia Yin si emisfera cerebrala dreapta (imaginatia, emotiile, intuitia).

 

 

SIMBOLUL DE DISTANTA


HEN-SHA-ZE-SHO-NEN

HEN-SHA-ZE-SHO-NEN = „Divinitatea din mine saluta divinitatea din tine”, „Nu exista trecut, prezent sau viitor”, „Spiritul meu felicita spiritul tau pentru a promova iluminarea si pacea”, „Constiinta corecta este radacina pentru tot”.

Este simbolul vindecarii la distanta si este utilizat pentru transmiterea energiei REI-KI la distanta si in timp (trecut, prezent, viitor) catre oricine si orice.

Personal, consider ca acest simbol este cel mai folositor dintre simbolurile REI-KI. Cu ajutorul lui accesam informatiile imprimate in subconstient astfel fiind excelent in vindecarea karmica.

Energia transmisa prin HEN-SHA-ZE-SHO-NEN este transmisa acolo unde este cea mai mare nevoie de ea.

Cu acest simbol putem face tratamente REI-KI la distanta. Totul este mental. Ne concentram asupra persoanei sau evenimentului caruia dorim sa ii transmitem energie si pentru cat timp dorim sa facem asta.

Energia REI-KI este ghidata de intentie.

SIMBOLUL MAESTRULUI REI-KI

DAI-KO-MIO

DAI-KO-MIO = „LACAS MARET AL MARII LUMINI STRALUCITOARE”

Este cel mai puternic simbol si este utilizat de maestrii REI-KI. Confera acces direct la Sursa de Energie Universala.

Acest simbol este folosit pentru vindecarea sufletului. Din moment ce este legat de suflet si sinele nostru spiritual vindeca afectiunile si bolile de la sursa lor originara  – aura corpului.

SIMBOLUL COMUNICARII

SHIKA-SO

SHIKA-SO este simbolul comunicarii.

Lucreaza pe chakra 5.

Este eficient in transmiterea mesajelor, comunicarea din iubire.

Poate fi proiectat mental deasupra grupului de oameni caruia dorim sa transmitem un mesaj, sa prezentam un discurs.

Simbolul ne ajuta ca mesajul transmis sa fie inteles de catre cei carora ii este destinat.

SIMBOLUL INIMII

SHIKA-SEI-KI

SHIKA-SEI-KI este simbolul inimii.

Lucreaza pe chakra 4.

Transforma energiile negative de la nivelul sufletului, il intregeste.

95 responses to this post.

  1. salvez tot. multumesc 🙂

    Apreciază

    Răspunde

  2. Posted by Dana Cluj on 15 octombrie 2010 at 7:49 PM

    Azi am ratat cursul de Reiki datorita propriei mele prostii…o prostie crunta…de 2 ani ma tot incearca cursul de Reiki…la mustata…imi vine nu sa-mi trag palme, imi vine sa…sa….sa….tipic prostie gogonata romaneasca!

    Prin urmare, imi ramine sa ma scolez singura, de pe net, exersindu-mi astfel tinerea de minte.
    Ce e totusi de semnalat, e faptul ca cei care invata aceasta tehnica si au experienta nu divulga nimic. Intr-un fel e neplacut pentru mine, dar orice lucru dintr-asta mai „altfel” trebuie inceput cu cineva experimentat.

    Morala: Doctore, sa-ti D-zeu sanatate ca ai avut gindul bun de-a pune simbolurile si explicatiile toate laolalta!

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde

  3. Dana draga, exista doar oportunitati. Daca te incearca de 2 ani inseamna ca momentul propice va fi cand se va intampla, ca sa ma exprim asa:) Se spune ca fiecare elev isi gaseste maestrul la momentul potrivit si maestrul tau trebuie sa fie pe sufletul tau, sa-l simti pe sufletul tau. Pe Maestra mea, Andreea, am cunoscut-o la un curs si am stiut ca ea e aceea. Pentru mine ea reprezinta un lac linistit cu apa limpede pe care plutesc si cand o fac sunt lipsita de orice grija. Exact asa o simt eu pe ea. Cand alegi, alege cu sufletul.

    Cu mult drag,

    Doctorul de Suflete

    Apreciază

    Răspunde

  4. … si inca ceva! Mi-a luat ceva vreme sa descopar ca de fapt romanii nu sunt prosti chiar deloc. Romanii sunt considerati prosti de altii care vor sa ne convinga cu orice pret de asta pentru ca nu reusesc cu succes sa ne manipuleze asa cum fac cu alte natiuni. Vesticii sunt victimele sistemelor, sunt manipulati si controlati perfect. Noi ne permitem luxul sa nu ne supunem atat de usor modelelor impuse. Noi, romanii, o sa ne gasim calea, incet dar sigur. Nimic nu este ceea ce pare. 🙂 Ai incredere ca nu te-ai nascut degeaba in tara asta si ca tu si eu si multi altii suntem speciali pentru ca suntem romani. Ideal ar fi sa nu ne lasam convinsi de alceva.

    Sara buna!

    Apreciat de 2 persoane

    Răspunde

    • Posted by Dana Cluj on 14 noiembrie 2010 at 9:14 PM

      Aaaaa, mie nu mi-a luat prea mult sa inteleg ne_prostia noastra. Am avut norocul sa citesc citeva cartzi care explica exact contrariul. Din pacate, in ziua de azi, ni se arata ca nimeni nu doreste un popor educat si inteligent. Oamenii inteligenti si scolatzi gindesc, pun intrebari, discuta si spun „nu” ineptziilor. Cei care nu-s inteligentzi pot fi minatzi cu turma pentru un mic gratis, droguri sau orice altceva sclipicios.

      Apreciat de 1 persoană

      Răspunde

    • Posted by Cristina on 13 octombrie 2018 at 2:03 PM

      As zice ca greșești când pui eticheta “vestici “.
      Nu vorbim politic , pentru ca la nivel politic nu vorbim de oamenii de rând care doresc sa facă reiki . Și printre “ vestici “ sunt oameni cum sunt si in România si acolo exista Maeștri Reiki si yoga si tot ce doresc in general oamenii normali . Manipulările sunt de ordin politic si sunt conform cu realitatea din politica românească unde se întâmpla o manipulare cu mult mare mare decât ne imaginam ( noi cei care dorim doar sa comunicam la un nivel energetic pozitiv ) . Îmi pare rău ca trebuie sa te contrazic dar trăiesc in “vest” de 18 ani și am cunoscut oameni minunați care ajuta romanii ( din România sau din “ vest “ ) .
      Sa aveți o zi buna

      Apreciază

      Răspunde

      • Nu stiu exact ce butoane v-am apasat insa vestic si estic nu sunt delimitari politice, ci geografice. Manipularea nu e politica. Tine de natura umana. Se intampla la nivel macro cat si micro, fie ca vrem sa vedem doar unicorni si curcubee sau nu. Termenul de greseala este relativ, este un termen lipsit de flexibilitate. Pentru dumneavoastra exista un singur fel de a vedea lucrurile , cel propriu? Experientele si trairile altora nu exista? Gresesc pentru ca nu cred aceleasi lucruri si nu am avut aceleasi experiente? Hm!

        Apreciază

  5. Posted by rokkar on 14 noiembrie 2010 at 6:53 PM

    Bai ” doctoru’ de suflete” scuza-ma ca te i-au umpic la misto , dar astea sunt vrajeli , tiganii, cu semnele astea: chokurei sau soricei , cum ii spune. Adica , ne zici tu noua ca te protejeaza si sa facem semnu cand iesim din casa…Bai.. lasa-ne, mai bine iti faci Cruce decat ” so ri cei” , e mult mai eficent 😉

    Apreciază

    Răspunde

    • @ rokkar: Corect! Ai un punct de vedere. Dar ia gandeste-te cat de minunata este lumea asta
      tocmai pentru ca in ea au loc tot felul de oameni cu tot felul de credinte. Garanteaza cineva ca o
      anumita credinta e adevarul universal? De ce n-ar putea fi credinta fiecaruia ceea ce poate creea
      cu mintea lui? Daca tu crezi ca iti este mai benefica inchinarea cu semnul crucii este perfect.
      Eu pot sa imbim credintele mele. Rei-ki nu exclude ortodoxismul.
      Nu ma supar si nu consider ca m-ai luat la misto, cum te exprimi tu. Eu consider ca ti-ai exprimat
      credinta si asta este cel mai frumos lucru. Stii de ce? Pentru ca iti dovedeste ca esti liber si poti
      sa spui ce crezi.
      Pagina asta in care scriu eu este o casa cu usa deschisa oricui se simte bine intrand in ea.
      Daca tu consideri ca ai ceva de invatat e in regula. Daca nu, oricand ai dreptul sa alegi, si poti
      alege sa ocolesti ce nu iti place. 🙂
      Iti doresc sa fii liber in continuare.

      Apreciat de 3 persoane

      Răspunde

      • Posted by Dana Cluj on 14 noiembrie 2010 at 9:16 PM

        Felicitari pentru raspuns…frumos si ferm…io-i saream in cap:))))

        Apreciat de 1 persoană

      • Ooo, pai si cu razboiul ce rezolvam? Energia negativa preluata o amplificam si facem mai mult rau.
        Toate conflictele, dar absolut toate pot fi neutralizate prin comunicare adecvata. Din cauza asta
        diplomatia e o arta de prim rang la japonezi. De fapt daca stau bine sa ma gandesc, japonezii au
        ridicat la rang de arta tot ce fac, si de aia ii iubesc si respect eu atat de mult.

        Apreciat de 2 persoane

    • Posted by Cristina on 13 octombrie 2018 at 2:08 PM

      E la fel . Tu crezi in cruce și o faci și te protejează , japonezii cred in cho ku rei și alte semne … egiptenii in alte semne … și așa mai departe . Nu trebuie sa te revolte ci doar sa accepți alte opinii . Acceptarea este un pas către Civilizație, așa cum acceptam printre noi oameni care trăiesc in scaun cu rotile , oamenii fără un brat sau oameni Mutilați de natura . Este o acceptare sa traimi toți cei care suntem in viața cu semne distincte , credințe distincte și păreri opuse .

      Apreciat de 1 persoană

      Răspunde

  6. Posted by rokkar on 14 noiembrie 2010 at 8:36 PM

    Da , ai dreptate dintr-un punct de vedere, dar ( cred) caci rei-ki exlude catusi de putin ortodoxismul.De ex. daca te duci la biserica si ii spui unui preot de lucrurile acestea iti va spune ca nu provin de la Dumnezeu si nu ar trebui sa le practici.Dar fiecare are de ales. Eu am facut Aikido ( arta martiala bazata pe Ki, sa folosesti puterea adversarului contra lui.) si am o idee , cat de mica , ce inseamna ki ( adica nu sunt cu totu pe din afara subiectului).Oricum , prin felu in care te exprimi , mi-am dat seama ca stii despre ce vorbesti , si apreciez asta.Stiu ca nu vorbesc cu cineva care doar da copy/paste de pe wikipedia. 🙂

    Apreciază

    Răspunde

    • Cand am pornit pe calea Rei-Ki mi s-a spus si istoria sau felul in care a inceput sa fie practicat.
      Mikao Usui, intemeietorul acestei practici, a vrut sa vindece cu palmele asa cum facea Isus.
      El citise in Biblie ca Isus prin simpla aplicare a palmelor asupra unei zone vatamate vindeca oamenii.
      El s-a dus pe munte in singuratate si a tinut post rugandu-se sa primeasca darul, informatia care sa-i
      permita sa vindece cu palmele. Dupa 21 de zile a primit initierea si a putut sa faca ce si-a dorit.
      Iti spuneam ca Rei-ki nu exclude ortodoxismul insa nu garantez pentru unii preoti cu orizonturi inguste
      care propovaduiesc unicitatea adevarului care se afla numai in ortodoxie. Adevarul este undeva la mijloc si
      castigati sunt cei flexibili in gandire, aceia care nu isi impun limite, accepta diversitatea si faptul ca
      exista lucruri care nu le cunoastem, care inca nu ne-au fost dezvaluite, pentru a putea intelege marea opera
      a creatiei.
      Reteta pe care am urmat-o eu nu este o reteta universala. Fiecare isi gaseste reteta lui, acea care se
      potriveste lui. Pentru mine Rei-ki functioneaza. Daca functioneaza pentru ca ii dau eu putere cu mintea mea
      sau pur si simplu pentru ca exista are prea putina importanta atata timp cat rezultatul este bun pentru mine.
      Ki este peste tot si in toate. Este ceva ce exista chiar daca unii cred sau nu, indiferent cum este numita – energia.
      Exista la fel de multe tehnici de manevrare, amplificare si utilizare a Ki, la fel cum si o problema de matematica are mai multe rezolvari posibile. 🙂

      Apreciat de 2 persoane

      Răspunde

    • Posted by Dana Cluj on 14 noiembrie 2010 at 9:25 PM

      Daca erai un nimeni in drum ti-as fi intzeles reactzia, dar pentru unul care a facut arte martziale (si mai ales Aikido), care ai intrat intr-un dojo (fie el si o simpla sala de sport dintr-un liceu), care ai invatzat anumite miscari care trebuie corelate cu respiratzia, ti-ai impreunat miinile a rugaciune in fatza adversarului, a juriului si celorlaltzi, da-mi voie sa pun sub semnul intrebarii raspunsul tau de piatza „bai, doctore”. de ce o fi trebuit sa faci intii pe fitzosul, ca apoi sa-tzi ceri scuze, asta nu pot pricepe.

      Orice activitate prestata in lumea asta poate ajunge sa fie o arta. De aia le si zice „arte martziale” sau „artizanat” sau „arta mestesugareasca”. Tinind cont ca poate, si de tine au ris aia care te-au vazut in kimonoul acela extrem de larg si cu „bota” in mina, pe deplin convins de Aikido, nu aveai dreptul sa dai si tu cu piatra.

      Apreciază

      Răspunde

      • Primul pas catre evolutie – iertarea. De multe ori ne ies cuvintele altfel decat am vrea.
        Eu am inteles ce a vrut sa zica. Si apoi depinde de fiecare daca accepta sa fie atacat
        sau nu, sau daca atacul il vede ca pe o amenintare sau nu.
        Totul tine de perceptie… zic eu:)

        Apreciat de 1 persoană

  7. Posted by rokkar on 15 noiembrie 2010 at 7:36 PM

    In primu rand acest site nu este de comentat/certat intre vizitarori/comentatori.Cea care trebe sa ne raspunde este Mada in cazu’ asta.Daca a fi site-ul tau as fi zis ok, dar nu este.Fac o paranteza .. Se scrie arta ” Martiala” nu ” martziala”.Si eu nu am facut pe fitosul ( ” fitzosul” => in cazul tau) ,doar ca nu a sunat bine pe site , prin scriere,Daca vorbeam fata in fata aveam cu totul alta tonalitate si totul se intelegea umpic altfel decat crezi tu.Pot zice ca fite sunt astea pe care le folosesti tu…din ex. de mai sus. Am terminat de comentat.Asa ca te rog sa nu mai comentezi pe urmatoarele articole ce le voi trimite, daca te poti abtine 🙂
    Toate cele bune.

    Apreciază

    Răspunde

  8. Posted by rokkar on 15 noiembrie 2010 at 7:45 PM

    Poate am exagerat putin , dar punctul meu de vedere este ca, chiar nu era nevoie sa exprimi acele lucruri deoarece nu-i treaba ta, nu vreau sa sune nepoliticos dar… chiar nu te prea privea :P. Keep in touch.

    Apreciază

    Răspunde

  9. Buuun! Puteam sa aleg sa nu va aprob comentariile dar am facut-o totusi. Puteam sa aleg sa ma cert, dar n-am facut-o. N-am facut-o eu dar ati facut-o voi. Stiti teoria oglinzii? Conform acelei teorii nu acceptam la altii exact acele aspecte din interiorul nostru cu care nu suntem impacati.
    Nu e asa un capat de lume primul tau comentariu rokkar. Depinde de fiecare pe ce doreste sa se concentreze. A spus la un moment-dat cineva niste cuvinte intelepte: intotdeauna vezi ceea ce vrei sa vezi sau acel lucru pe care iti vei concentra atentia. Eu am vrut sa vad esenta a ce mi-ai comunicat.
    Ia spuneti-mi voi mie nu e destul de aiurea lumea asta? Chiar avem nevoie de pretexte sa ne certam si sa cautam cat de diferiti suntem unii de altii? Eu cred ca total opusul acestei situatii: avem nevoie de lucruri care ne apropie, avem nevoie sa respectam parerile si pasiunile celorlalti.
    Tot sustinem ca nu ne plac razboaiele dar ducem in fiecare zi cel putin un razboi cu cate cineva. Schimbarea se face de la nivel micro: e pace in lumea mea atunci va fi pace si in lumea celor care ma inconjoara pentru ca puterea o detine exemplul. Iubirea ca si ura sunt energie care se propaga in unde si modifica energia persoanelor cu care interactioneaza.
    Rokkar tu ai aparut pe pagina mea cu atitudinea ta usor acida ca sa o inveti Dana o lectie. Dana ti s-a servit o lectie. Rei-ki incepe cu niste cuvinte magice:
    „Doar astazi:
    Nu te enerva!
    Nu fii ingrijorat!
    Fii recunoscator pentru toate!
    Lucreaza cu severitate asupa ta!
    Fii prietenos cu semenii tai!”
    Atunci cand cerem ceva de la Divinitate ni se ofera oportunitati sa castigam ce am cerut, nu darul in sine. Daca am cerut evolutie spirituala atunci Divinitatea imi va aduce in cale expriente prin care eu sa ma modelez, sa invat sa fiu mai tolerant, sa iubesc, sa pretuiesc. Eu pot sa aleg sa le vad, sa profit de ele, sau sa intorc capul sa ma prefac ca nu stiu despre ce e vorba.
    Haide sa fim prieteni! E destula ura in lumea asta, nu credeti?

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde

  10. Posted by rokkar on 16 noiembrie 2010 at 8:45 PM

    mda.. ma rog.. tinand cont ca eu am 14 ani… nu conteaza.Doar am vrut sa subliniez ca Dana s-a cam abatut de la subiect.. adica in loc sa ceara sfaturi/povesteasca o experienta de viata.. a ales sa judece comentariul meu , pe care nu o privea.SI poate dupa ce ne raspunzi tu Madalina, sa reluam invatatura rei-ki…Apropo , sambata ma duc la un curs de re-ki 😛

    Apreciază

    Răspunde

  11. Posted by rokkar on 17 noiembrie 2010 at 8:37 PM

    hey.. /poke .. nu mai zice nimeni nimic :O?

    Apreciază

    Răspunde

  12. @ rokkar: Imi pare bine ca dupa reactia de tip arici te-ai gandit ca ar fi frumos un curs Rei-Ki. Invataturi avem la tot pasul in jurul nostru. Important este sa pastram ochii mintii deschisi. Si inca ceva: numarul anilor din viata asta nu ne face ce suntem. Suntem ce alegem sa fim. Putem sa ne lasam reprezentati de 14 ani, de 25 sau de 30 si atat sau putem sa depasim dimensiunea asta a timpului. Ce alegem?

    Apreciază

    Răspunde

  13. Posted by rokkar on 17 noiembrie 2010 at 9:25 PM

    :P.. da avand in vedere k maicamea e ” maestru ” .. ma rog.. am sa incerc.. sa vad cum e.. pana la urama nu am nimic de pierdut ❤

    Apreciază

    Răspunde

  14. Lucrurile devin din ce in ce mai interesante:)

    Apreciază

    Răspunde

  15. Mersi pt postare, ma bucur ca ai pus asa multe detalii

    Apreciază

    Răspunde

  16. Posted by Kicerman Iulia on 21 august 2011 at 2:10 PM

    Multumesc.

    Apreciază

    Răspunde

  17. REIKI ESTE CEA MAI FRUMOASA SI UTILA TERAPIE PRIN LUMINA,IMI PLACE REIKI,FELICIT PE MULTI CETATENI CARE PRACTICA REIKI SAU MAESTRII DACA GRESESC ,DACA FAC RAU CUIVA ,DACA GANDESC NEGATIV ,SE INTOARECE ACEASTA ENERGIE NEGATIVA SPRE EI MAI DEVREME SAU MAI TARZIU,FELICIT PE PROF. MAESTRU AURELIAN CURIN,GRAGOS OVIDIU ARGESANU,LE DORESC MULTA SANATATE,SANT OAMENI ,SAU NISTE INGERI VENITI PE ACEASTA PLANETA SA INDRUME OAMENII SPRE PACE,LUMINA,IERTARE,SA SE OPREASCA ODATA MIZERIA RAULUI,INVIDIA,URA,MAGIA TIGANEASCA,OAMENI NORMALI LUPTATI DIN RASPUTERI SA FITI SINCERI ,NU FACETI RAU ,VA DORESC PACE SI LUMINA.

    Apreciază

    Răspunde

  18. Posted by ina64 on 6 mai 2012 at 9:53 AM

    Buna ziua,ce imi puteti spune despre simbolul :MORA UN ?; am fost la o consultatie
    la un maestru reiki si mi-a dat desenul acestui simbol sa il pun pe usa;imi puteti da mai multe detalii,deoarece nu am gasit nimic pe net?Va multumesc.

    Apreciază

    Răspunde

  19. Posted by Andra on 22 mai 2012 at 1:37 AM

    Buna seara. Ultimele doua semne nu au indicatiile de directie – sagetile numerotate. Unde le-as putea gasi sau le poate desena cineva, va rog, sa apara aici? Multumesc frumos.

    Apreciază

    Răspunde

  20. Multumim pentru detaliile postate.
    As avea o intrebare, un obiect, sa spunem un inel, pe care il port mereu, il pot incarca cu Cho Ku Rei, pentru energie, dar il pot incarca si cu Sei He Ki, pentru a-mi mentine echilibrul, pentru a fi un totem la care sa ma ancorez in a ma echilibra emotional mult mai rapid, sau care sa mentina echilibrul acesta, pe intreaga zi , sa zicem?

    Apreciază

    Răspunde

    • Buna! Sigur ca da. Poti energiza orice obiect. Te sfatuiesc sa anergizezi cristale sau bijuterii cu cristale (pietre semipretioase) pentru ca ele stocheaza aceasta energie mult mai bine. Mai poti face si altceva: dimineata inainte sa iesi din casa curata-ti corpul dpdv energetic, energizeaza-l si fa-i protectie. In felul acesta vei fi imun la vampirii energetici. Daca simti ca iti scade energia pe parcursul zilei ia-ti un moment si refa-ti protectia (o poti face si mental- iti creezi in jurul tau o bula de lumina care amortizeaza orice atac exetrior). In timp, cu cat exersezi si vibratia ta creste, protectia ta va dura mai mult si chiar daca iti scade energia iti vei putea reveni mai repede.

      Apreciază

      Răspunde

  21. Posted by Bart on 2 octombrie 2012 at 7:29 PM

    eu am facut reiki si nu mi s-au predat decat primele 4 simboluri, cu restul ce e, fac parte din reiki usui traditional?

    Apreciază

    Răspunde

    • Ai primit simbolul Maestrului fara sa primesti simbolul comunicarii si al inimii? Da, simbolurile postate pe aceasta pagina sunt simboluri Rei-Ki Ushui. Intreaba maestrul care ti-a facut initierea din ce motiv nu ti le-a predat si pe acelea. Trebuie sa existe o explicatie sunt sigura. 🙂

      Apreciază

      Răspunde

  22. Posted by Rob on 16 octombrie 2012 at 1:06 AM

    M-am nimerit si eu aici cam ciudat, dar bine am facut. Am tot citit comentariile voastre pana am gasit ceva nesigur si am zis sa intervin. 🙂
    Chestia cu simbolurile nepredate de catre maestrul tau, Bart, nu este chiar asa ciudata. Am auzit despre persoane, care, la primul grad nu foloseau niciun simbol. Poate ca maestrul tau a simtit ca nu esti pregatit pentru anumite simboluri sau vrea sa mai traga de tine pentru niste bani in plus, nu pot spune sigur.

    Apreciază

    Răspunde

  23. Doctore am si eu nevoie de o explicatie. aceste simboluri cum trebuiesc facute 🙂

    Apreciază

    Răspunde

  24. Salve, pentru autotratament, pe simbolul Cho Ku Rei care se face pe toate chakrele, pe proiectii (partea din spate) cum se poate face? Avand in vedere ca nu avem „si maini la spate”? La autotratament, mai ales in perioada de 21 de zile, se fac toate simbolurile invatate (la grad 2)? Trebuie facut simbolul la fiecare autotratament sau este deajuns desenarea lui in palma?

    Apreciază

    Răspunde

    • Buna. Pe proiectii se poate face simbolul mental sau il desenezi in fata si il trimiti printr-un gest (intentie) spre chakra din spate. Odata cu experienta vei descoperi ca simbolurile pot fi activate mental. Ca exercitiu util in stapanirea simbolurilor alege in fiecare seara un simbol (presupunand ca esti la gradul II) si mediteaza mental, imagineaza-ti-l, simte-i puterea, vizualizeaza, concteaza-te la acel simbol. Succes 🙂

      Apreciază

      Răspunde

  25. ….trebuie facut simbolulpe fiecare chakra la fiecare autotrattament…(am mancat cuvinte)

    Apreciază

    Răspunde

  26. Posted by Laura P. on 17 septembrie 2013 at 2:12 PM

    Ce efecte pot avea astfel de simboluri facute (desenate) pe pereti sau introduse chiar in compozitii (desen/pictura/creatii vestimentare/ pe masina…)?

    Apreciază

    Răspunde

    • In cazul in care ai primit aceste simboluri prin initiere manifesta exact efectul pe care il au aplicate oriunde. Ele sunt o cheie vibrationala. Responsabilitatea utilizarii acestor chei revine ptracticantului initiat. Ca peste tot in Univers exista o singura lege cauza > efect. Utilizarea simbolurilor produce o armonizare care iti poate schimba viata asa cum esti obisnuita sa o vezi acum. Este posibil ca aceasta schimbare sa o percepi ca fiind ceva rau pentru ca te scoate din cercul de confort. Aceasta informatie o primeste initiatul chiar de la gradul I.

      Apreciază

      Răspunde

  27. Posted by calea adevarului on 21 octombrie 2013 at 12:32 PM

    pot folosi doua simboluri deodata

    Apreciază

    Răspunde

  28. Posted by calea adevarului on 25 octombrie 2013 at 1:03 AM

    cum pot comunica cu ingeri ?de ce pasi am nevoie,?sunt initiata in gradul 2 reiki .multumesc pt raspuns

    Apreciază

    Răspunde

    • Comunici cu ingerii atunci cand esti pe aceeasi vibratie cu ei. E ca la undele radio: esti pe frecventa, prinzi postul. Comunicarea cu ingerii nu se face matematic, dupa pasi bine stabiliti. Se face din inima, nu mental. De obicei ajungi pe frecventa cu ingerul tau sau cu ghizii tai spirituali in meditatie sau rugaciune, care e cam acelasi lucru. Tu poti sa lansezi intrebari dar ca sa primesti raspunsul e necesar sa fii pe frecventa inalta. Faptul ca esti initiaia gradul 2 nu este o garantie a vibratiei. Multi sunt initiati insa putini lucreaza cu ei ca sa isi eleveze spiritul. Doar deschide ochii si urechile, centreaza-te. Succes.

      Apreciază

      Răspunde

  29. Posted by calea adevarului on 27 octombrie 2013 at 11:07 AM

    Momentan nu sunt in tara dar mi-asi dori sa iau legatura cu cineva in domeniu asta sa ma indrume in pasi trezirea mea,adica sa pot uita trecutul ,sa pot constientiza cu adevarat ce schimbari se produc in mine pentru ca chiar simt ca se produc si am foarte foarte multe intrebari fara raspuns .mai mult ma necajesc atunci cand apare neancrederea in mine .Asi fi dispusa chiar sa merg in tara sa ma pot sfatui cu cineva daca mi-ti recomanda o varianta de ajutor pt mine .VA MULTUMESC

    Apreciază

    Răspunde

  30. Posted by Bogdi on 23 ianuarie 2014 at 12:03 AM

    Cum putem folosii simbolurile,ce trebuie facut mai exact ?

    Apreciază

    Răspunde

  31. tare frumos site-ul. zilele astea l=am vazut. am de gand sa te `urmaresc`

    Apreciază

    Răspunde

  32. autodidact….daca se poate spune asa….

    Apreciază

    Răspunde

  33. Posted by Dan Neculai Furtduescu. on 11 decembrie 2014 at 2:39 AM

    Buna ziua?Buna seara.
    Dan sunt.
    Va rog sa ma lamuriti ce se intelege prin EU-ul inferior si superior,prin SINEle inferior si superior;totul este ceva vag in mintea mea dupa cate am citit.
    Va multumesc.
    Pentru a fi pe faza,eu,cand imi raspundeti,trimiteti-mi informatiile pe adresa mea de mail:marilaprodcom@clicknet.ro

    Apreciază

    Răspunde

  34. Buna Madalina,

    Cum nimic nu este intamplator, si eu asemeni celor de dinainte am ajuns pe blogul tau. Sunt perfectionist si pun foarte mult accent pe fiecare detaliu. Spune-mi te rog la simbolul CHO-KU-REI care este, din punctul tau de vedere varianta ” corecta ” din punct de vedere grafic ( caligrafic ). Am vazut mai multe variante : cu doua spirale si jumatate ( exclus din punctul meu de vedere ), cu trei spirale si cu trei spirale jumatate. Pun foarte mult accent pe valoarea si puterea simbolurilor motiv pentru care iti cer pe aceasta cale un punct de vedere.
    Iti multumesc anticipat.
    Daniel

    Apreciază

    Răspunde

  35. Posted by andreea on 20 ianuarie 2016 at 12:47 PM

    buna ziua,
    tocmai ce am fost initiata de un maestru reiki, destul de renumit, dupa initiere, nu mi a spus nimic despre mine, cu siguranta este gresala mea , ca ma asteptam la asta. singurele cuvinte spuse au fost :ai capacitati, totul depinde de tine, de acum inainte.
    am inceput sa studiez mai mult, sa invat semnele reiki, sa inteleg ce este cu mine, cum sunt, ce calitati, defecte am .. ce pot face pt mine si pt cei apropiati mie.
    dar simteam nevoia de a discuta cu cineva pe aceasta tema, mai mult, mai aprofundat …

    Apreciază

    Răspunde

  36. Posted by George on 21 ianuarie 2016 at 12:25 PM

    Am inteles ca:”Utilizam CHO-KU-REI reversat in tratament atunci cand exista o infectie in organism. Aplicand simbolul luam energia din acel loc, astfel virusii sau bateriile raspunzatoare de generarea infectiei vor fi eliminati.”–in acest caz nu exista riscul så preluåm de la o alta persoanå vreo infectie?sau så må trezesc cå preiau lucruri negative de la aceea persoana. Multumesc.

    Apreciază

    Răspunde

    • Pentru asta exista protectie.

      Apreciază

      Răspunde

      • Posted by George on 26 ianuarie 2016 at 6:14 PM

        In ce mod existå protectie.? Si cum ne protejåm? Inainte sau dupå? Asta nu inteleg..”Pentru asta exista protectie” sau Pentru asta existå protectia?( cu un a la sfirsit care schimbå multe) adicå o anumitå tehnicå de protectie..?

        Apreciază

      • Protectia prin definitia ei este ceva ce folosesti ca sa preintampini un efect neplacut. Exista multe tehnici de protectie in functie de credintele fiecaruia. De exemplu, in religia ortodoxa crucea pe care si-o deseneaza crestinii pe piept e menita sa protejeze. In Rei-ki protectia se activeaza cu ajutorul imaginatiei: iti folosesti imaginatia ca sa iti activezi un scut de lumina protectoare, etc.

        Apreciat de 1 persoană

      • „Pentru asta exista protectie.” sau pt. asta exista protectia ( cu un a la sfirsit care schimbå multe)..adicå o anumitå tehnicå de protectie?

        Apreciază

      • Exista mai multe tehnici de protectie. Exista multe practici, asadar mai multe cai spre aceeasi destinatie. Este suficient sa iti imaginezi si sa crezi.

        Apreciază

  37. Posted by Vali fantaneanu on 23 iunie 2016 at 12:43 PM

    Da interesant,vreau sa aflu mai multe. Si tot o data sa mi fac si eu sedinte cu aceste simboluri .))

    Apreciază

    Răspunde

  38. Posted by neagu on 3 septembrie 2016 at 7:30 PM

    Trebuie sa ai foarte multa energie ca sa reusesti sa ajungi un maestru adevarat.Cum pot unii care nu s au nascut cu energie sa devina maestru Reiki?

    Apreciază

    Răspunde

    • Energia exista in intregul Univers. Prin initieri se deschid niste canale prin care se face transferul de energie. In mod normal toti ne nastem conectati la Sursa iar pe parcursul vietii apar blocaje care ne impiedica fluxul natural de energie. Asa apar afectiunile sufletesti si fizice. Maiestria nu presupune numai initierea ci o munca continua cu tine insuti. Maestru nu inseamna „gata!sunt puternic, sunt superior, nu mai am nevoie de nimic”. Multi se opresc la initiere, au uneltele dar le utilizeaza aiurea. E alegerea fiecaruia. Toti putem sa fim orice dar trebuie sa alegem si sa intelegrm ca orice proces are nevoie de timp, nu se intampla peste noapte.

      Apreciază

      Răspunde

    • Toti ne nastem cu energie si toti avem energie mai mult sau mai putin altfel am fi morti. Maestria se obtine prin munca, multa, ca in orice domeniu. Nimic nu pica din cer.

      Apreciază

      Răspunde

  39. Posted by Szasz Andrei-Robert on 27 septembrie 2016 at 3:30 PM

    Când se vorbește despre a desena un simbol, se referă la partea efectivă, fizică, sau la proiecția sa mentală asupra situației date? Pentru că, în unele postări, exprimarea nu este suficient de clară. Mulțumesc

    Apreciază

    Răspunde

    • Si, si. Intr-o prima faza desenezi cu mana in aer simbolul in ordinea data, exact ca in imaginile cu simboluri de aici de pe pagina. Odata ce capeti experiență si ai asimilat fiecare simbol cu proprietatile lui atunci il poti pur si simplu proiecta in locul dorit.

      Apreciază

      Răspunde

  40. Bună dimineața. Ce simbol îmi trebuie în casă ptr spor și liniște.

    Apreciază

    Răspunde

  41. Posted by Andreea on 7 ianuarie 2017 at 9:47 PM

    Buna, doctor de suflete. Te-am descoperit. Nimic nu e o intamplare. Am citit nu doar articole in sine, ci si comentarii. Am nevoie de mai multe informatii. As vrea sa discutam te rog (raiulia94@gmail.com). Ai zis o fraza care mi-a deschis ochii: daca iti doresti ceva, un dar spre exemplu, Divinitatea iti va oferi oportunitati inspre atingerea acelui fapt dorit de tine. Mi-am propus de ceva vreme sa evoluez spiritual. Iata-ma, acum, aici, asta simt ca mi se intampla. Am sa am rabdare, sunt sigura ca voi primi raspuns la sutele de mii de intrebari ce le am acum in minte. Sunt debusolata, am iesit din zona de confort de cateva saptamani, acum ceva zile mi s-a deschis mintea. Prin intregile tale comentarii, simt ca initiezi chiar tu aceasta arta Rei-ki…. Eu asa simt…. Cine are de vazut sa vada….

    Apreciază

    Răspunde

  42. Posted by Iulian on 9 iunie 2017 at 5:01 PM

    Un maestru reiki mi-a spus că am nevoie de inițiere pentru a-mi putea folosi energia.
    Și de un deblocaj energetic,însă eu nu consider că am nevoie de un maestru!
    în fiecare seară ies în grădină și mă conectez energetic cu pământul și natura.
    eu văd energia sub forma unui abur luminos în timp ce tot corpul m-i se încălzește defapt chiar înfierbântează.
    Fac o comuniune atât de uimitoare cu natura încât pot sa-i vorbesc și să o iubesc
    exact ca și o relație de prietenie strânsă 🙂
    e uimitor!!
    eu sunt de părere ca reiki nu înseamnă simboluri și tehnică, ci mai de graba sentimente pure,curate,reale și pline de iubire
    tu ce zici? 🙂

    Apreciază

    Răspunde

    • Rei-Ki este o tehnica, una din multe. Nu exista absolutism. Poti sa iti activezi singur campul energetic, e normal. Toti oamenii ar trebui sa poata. Rei-Ki foloseste simboluri pentru activarea unor frecvente inalte de energie. Este o diferenta. Fiecare om isi gaseste propria cale. Ce functioneaza pentru unii nu functioneaza pentru altii. Asculta-ti vocea interioara.

      Apreciază

      Răspunde

      • Posted by sim on 28 iunie 2017 at 4:58 PM

        Buna ziua!

        Pentru a putea folosi simbolurile de mai sus este neaparat nevoie de initiere in gr.2?

        Ce se intampla daca le foloseste cineva care nu a primit initierea in gr.2? Ce efect au?

        Multumesc.

        Apreciază

      • In principiu, da. Nu stiu ce se intampla pentru ca nu am experimentat si nici nu cunosc pe cineva sa fi incercat. Dupa mine cred ca exista doua variante: fie nu fubctioneaza pentru ca odata cu initierea esti setat pe o anumita frecventa energetica iar maestru iti impregneaza aceste chei in canalul energetic ca tu sa le poti folosi, fie saltul de la nivelul energetic la care esti la nivelul la care se folosesc aceste sinboluri este destul de mare incat schimbarile din viata ta vor fi resimtite ca un soc. Chiar si atunci cand ai initiere maestrul iti spune ca viata ta se va schimba ca urmare a schimbarii vibratiei energetice si pentru a trece peste etapa cu bine ai nevoie de o minte deschisa si permanent constienta. Dupa parerea mea Rei-ki nu este o joaca, saritul etapelor nu este recomandat, dar fiecare este liber sa decida pentru propria persoana, importanta fiind asumarea rezultatelor.

        Apreciază

      • Posted by sim on 29 iunie 2017 at 1:14 PM

        Multumesc frumos!

        Apreciază

  43. Posted by Loreta Riven on 15 ianuarie 2018 at 10:40 PM

    Am facut reiki de foarte multi ani si nu am profesat mult timp .Am facut reiki2.Acum am opisica plina de formaiuni tari in corp.Din disperare mi-am adus aminte ca am inca o sansa dar am uitat tot.Descrierea dumnevoastra mi-a adus innapoi reiki de care mi-am reamintit toate semnele .Singura mea intrebare e daca a-si putea folosi senmul cho ku rei intors in cazul ei mai ales ca de acest lucru nu-mi aduc aminte.?

    Apreciază

    Răspunde

    • Sa iti spun ce stiu si eu. Maestrul meu ne-a invatat sa nu intervenim in cazurile de boala grava , una din aceste boli grave fiind cancerul. Prin Rei-ki nu poti neaparat sa repari lumea dar iti este mai usor sa previi, sa corectezi in stadii incipiente, sa accepti unele lucruri si cel mai important – sa incepi cu tine insuti.

      Apreciază

      Răspunde

  44. Posted by Vasilica on 22 octombrie 2018 at 12:20 PM

    Incantata sa gasesc simbolurile si explicatia

    Apreciază

    Răspunde

  45. Posted by costa lucian on 3 ianuarie 2019 at 9:00 PM

    buna ziua pot sa va zic o intamplare din multe altele .intr-o zi am mers la un magazin la oras si vanzatoarea era o femeie mai in varsta am intrat in vorba cu ea si mia zis ca face cursuri de reiki ,eu iam zis ca uneori am premoniti din aste ce tin de paranormal vad unele lucruri si mia pus o intrebare daca stiu ce boala are .mam uitat in ochii ei si mia aparut in minte 2 cuvinte cancer si san si cand iam zis a inceput sa planga si mia zis ca doar la cluj i au gasit boala .mia zis sa fac cursuri de reiki sa mi dezvolt abilitatiile astea .am avut dealungul aniilor multe intamplari din astea sa ghicesc anul de nastere la colegi de lucru .mia zis cineva sa nu le mai spun la colegi din astea ca nu e bine ca nu sant evoluati spiritual ,eu practic yoga.

    Apreciază

    Răspunde

    • Imi pare rau daca te dezamageste raspunsul meu dar Rei-ki nu are nici o treaba cu paranormalul sau cu extrasenzorialul. E o arta terapeutica pe care multi au amestecat-o cu tot felul de credinte. E ca si cum te-ai apuca de acupunctura. Si ghicitul.asta tine mult de intuitie cat de paranormal.

      Apreciază

      Răspunde

  46. Posted by Idora Ancus on 27 octombrie 2019 at 8:06 AM

    Multumesc,iti doresc pace si iubire!

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde

  47. Posted by Sev on 24 ianuarie 2020 at 8:49 AM

    Bună! Mă pregătesc pentru inițierea în Reiki. De mult, am mai încercat odată, să încep, dar abia acum, se întâmplă. Totuși…ptr. că sunt în bune relații cu Dumnezeu, cu creștinismul și credința ortodoxă…vreau să știu de la tine că mă ajută să-mi păstrez credința și nu mă îndepărtează, în timp. O fac pentru dezvoltarea mea personală și creșterea vibrației, dar nu doresc în același timp îndepărtarea de ceea ce am obținut deja prin intermediul credinței. Ca pe o completare a ființei mele, la ceea ce știu deja și nu asocierea cu ceva care mai târziu mă poate îndepărta de ceea ce am deja. Cred că ai înțeles exact ce vreau să spun. Vreau să o fac, dar am dubii din cauza a ceea ce am explicat deja. Tu ce părere ai, spre a mă lumina?

    Apreciază

    Răspunde

    • Tot ce exista in Universul asta a fost creat de un creator cu mai multe nume. De tine depinde daca pastrezi credintele vechi sau nu. Rei-ki si religia pe care o urmezi pot exista in perfecta armonie. Rei-ki nu te invata sa renunti la ce cunosti, ci vine ca o completare, ca o intregire. Rei-ki este un instrument.

      Apreciază

      Răspunde

  48. Posted by Guci Angelica on 2 octombrie 2020 at 2:46 PM

    Super ,imi place .
    Abia aștept cursul online🙏

    Apreciază

    Răspunde

  49. Posted by Georgeta on 11 decembrie 2020 at 8:08 AM

    Buna ziua. As dori niste raspunsuri mai pe intelesul meu.Intre mine si agresorul energetic, (exemplu o haita de caini sau oricare agresor), interpun simbolul CHO-KU- REI PRIVIND SIMBOLUL DINSPRE MINE CATRE AGRSOR IL VAD DESENAT IN SENS ORAR SAU ANTIORAR. NU RISC SA AMPLIFIC ENERGIA LUI NEGATIVA SI S- O CANALIZEZ CATRE MINE. LA FEL ACEEASI INTREBARE CU SIMBOLUL CHO-KU REI DESENAT PE STICLA DE APA, EU IL VAD DESENAT IN SENS ANTIORAR SAU IN SENS ORAR?

    Apreciază

    Răspunde

    • Cand lucrezi cu energia tu esti cel care ii imprimi informatie. Tu desenezi simbolurile in aer, in spatiul dintre tine si agresor. Creezi astfel un spatiu de protectie. In lucru cu energia respectam liberul arbitru si spatiul celorlalte fiinte. Ceea ce putem face este sa cream o bula energetica pentru protectia noastra.

      Apreciază

      Răspunde

    • Buna Georgeta. Cand aplici simbolul il aplici in aer pe un punct dintre tine si agresor, sa zicem asa. Tu de fapt pleci de la intentia de a te proteja pe tine nu de a elimina agresorul. Intentia, asadar, este importanta si cu ajutorul ei si al simbolului/simbolurilor creezi ca un scut care sa te inveleasca, ca un ou :).

      Apreciază

      Răspunde

Lasă un comentariu