APOCALIPSA sau MAREA REVELATIE

Probabil multi dintre voi sunteti cat de cat familiarizati cu informatiile transmise de ultima carte din Noul Testament al Bibliei , Apocalipsa. Ceea ce nu stiu unii este ca Apocalipsa este de fapt Revelatia, Trezirea si nu Sfarsitul, ci Sfarsitul lucrurilor, tiparelor, metodelor asa cum le stim noi. Este momentul in care mintea omului se trezeste , i se ia valul ce a tinut-o oarba si vede lucrurile cum sunt de fapt.

Adeptii curentului New Age spun ca mintea omului poate crea realitatea in care traim. Un om isi poate construi realitatea prin simpla intentie, prin ganduri sustinute. Mintea proiecteaza inafara imaginea realitatii pe care o doreste. Absolut toti facem asta. Diferenta dintre unii si altii este ca o parte din oameni creeaza constient pe cand ceilalti o fac inconstient, de unde si haosul existent.

Pot crea realitati atat oamenii cu bune intentii cat si cei cu dorinta de distrugere. Astfel avem forta binelui si forta raului, cei care doresc sa construiasca versus cei care doresc sa distruga. In religia budista aceasta lupta este concentrata in simbolul Yin si Yang. In orice  lumina exista un punct de intuneric fara de care nu am recunoaste lumina si in fiecare Intuneric exista speranta Luminii fara de care nu am sti ca suntem in intuneric. Ele sunt interdependente si esentiale. Totul este bine atata timp cate ele sunt in echilibru. De fiecare data cand acest echilibru este tulburat se porneste o lupta de restabilire a lui.

Asa cum si Biblia spune,  totul este creat „precum in cer asa si pe Pamant” . Asta inseamna ca atat macrocosmosul cat si microcosmosul este creat si organizat dupa tipare identice –  un om este o celula dintr-un organism mai mare asa cum Pamantul este celula dintr-o galaxie.

„Omul a fost creat dupa chipul si asemenarea lui Dumnezeu”  –  omul a fost creat dupa acelasi tipar cu Dumnezeul in care crede, cu darul de a crea. Suntem creatori.

Mintea unui om poate crea cu o anumita putere intr-un anumit timp. Mintile mai multor oameni pot crea cu o viteza mult mai mare.

Lupta la care se face referire in Apocalipsa este de cucerire a mintilor. Exact ce se intampla acum pe planeta. Strategia : un om needucat si ignorant poate fi mai usor controlat decat un om  constient si instruit. O minte nefolosita de catre proprietar va fi folosita de altcineva. Nimic nu se pierde.

Cel care controleaza mai multe minti le poate induce ce anume sa gandeasca si in felul asta realitatea ia forma pe care o doreste el.

Apar la televizor cu o stire despre cutremure de pamant. Anunt iminenta unuia care poate distruge orasul. Sadesc in mintea omului o idee pe care el o va dezvolta mai departe, pentru ca o idee care genereaza frica va fi alimentata permanent . Oamenii neinstruiti au tendinta sa se lase dominati de frica.

Daca o masa destul de mare de oameni se va gandi zilnic la un cutremur de magnitudine mare acesta se va intampla. Daca o masa destul de mare se va gandi ca suntem in criza financiara si o sa ajungem in sapa de lemn, lucrurile astea se vor materializa.

O minte neinfluentabila, o minte care stie sa recunoasca adevarul va vedea ca in ciuda crizei unii prospera. Este o criza indusa, artificial

Afla-i fricile omului si il vei cuceri.

Un exemplu este felul in care educam copii. Un copil crescut si educat cu dragoste, sustinut in dorinta de descoperire a lumii va fi puternic ca adult. Un copil caruia i s-a repetat ca este un prost incapabil si ca fara sistemul din care face parte ar fi mort se transforma intr-un adult obedient care ar face orice pentru iubire, recunoastere, apreciere.

La fel se intampla in cupluri acolo unde unul traieste cu frica de a nu fi parasit iar celalalt descopera aceasta slabiciune si o exploateaza pentru a-l determina pe celalalt sa faca asa cum i se impune.

Care sunt cele mai mari frici ale omului? Frica de a nu fi iubit, frica de suferinta fizica, frica de moarte… Unii oamenii de stiinta , psihologi, sustin ca toate fricile deriva din frica de moarte. E posibil, dar nu din frica de moarte fizica ci din cea de moarte a spiritului, a mintii. Daca oamenilor le-ar fi fost frica de moarte fizica nu ar mai fi avut curaj sa lupte in razboaie. Inca o data, ca sa determini omul sa lupte in razboiul tau ofera-i un ideal, o cauza care sa vibreze in el , pentru care sa-si sacrifice viata .

Asta este marea lupta dintre intunericul si lumina din fiecare. Treptat multi se trezesc. O fac pentru ei insisi dar facand asta comunitatea celor treziti, constienti, creste. Asta devine o amenintare pentru cei care se bazeaza pe manipularea mintilor. Copiilor la scoala nu li se mai insufla dorinta de cunoastere. Parintii nu mai au timp sa comunice cu ei, sa le monitorizeze evolutia. Parintii sunt ocupati sa faca bani ca sa plateasca ratele la case si masini, sau poate doar sa supravietuiasca.

„Da-le oamenilor paine si circ”. Oamenii care nu sufera de foame si sunt distrati nu se vor revolta.

Nu vi se pare ciudat ca o mana de oameni conduc mase considerabile care se supun legilor fara sa carteasca?

Ei vor pierde lupta pe masura ce tot mai multi oameni isi vor trezi mintile, se vor rupe de fricile induse, vor incepe sa-si creeze realitatea dupa inimile lor.

Apocalipsa nu este moartea fizica a Pamantului, nu este un cataclism fizic  mondial. Apocalipsa este lupta fiecaruia de a iesi din propriul intuneric, este renasterea omului – creatia perfecta – omul creator al realitatii.

Ni se comuta atentia de la ceea ce conteaza, de la trezire,  prin apasarea butoanelor fricii. Cataclisme meteo au existat intotdeauna, cutremure sunt zilnic, raurile au iesit din matca mereu. Lasati cresterea spirituala, zic ei, avem lucruri mai importante de facut :buncare pentru cataclisme, adaposturi pentru cazurile de cutremur sau cometa care spulbera Pamantul, investitii in asigurari.

In fata naturii suntem furnici. Indiferent ce masuri de precautie ne-am lua daca nu trebuie sa scapam nu vom scapa.

Cel mai mare inamic al omului ramane insusi omul.

Sa luam exemplul lui Isus in crestinism. El a fost un simplu om, la fel ca noi toti, ba chiar cu mai putine posibilitati materiale. Asadar nu conditia materiala conteaza.

El a reusit sa isi invinga sistemul de atunci, sa spuna oamenilor ca fiecare dintre ei este un Dumnezeu in devenire. Singura conditie este sa crezi. A trecut peste foame, frica, amenintari, tradari. El a avut o misiune si a indeplinit-o. El a spus oamenilor „daca eu pot, puteti si voi” Este de ajuns sa ai incredere cat un bob de mazare. De ce l-au omorat? Pentru ca exista pericolul ca oamenii sa devina ca el.

Nu se refera la o salvare venita dinafara, din cer. Salvarea este optiunea , intentia manifestata de fiecare, alegerea, liberul arbitru pe fondul increderii ca si tu poti.

Toti ne asteptam ca Pamantul sa se sfarseasca la propriu in decembrie 2012. Lupta nu se da pe terenul fizic al Pamantului ci pe terenul constiintei colective, pe terenul mentalului.

Multi se simt jigniti cand afla ca majoritatea oamenilor isi folosesc creierul la capacitate minima. Cum?! Eu nu imi folosesc creierul decat 5%? Hm!

Inca habar nu avem de ce suntem in stare ca indivizi si mai ales de ce suntem in stare impreuna. Schimbarile , materializarile de care suntem capabili inca le facem inconstient si ele se manifesta. Dar daca am fi constienti toti? Ce putere ar avea gandul nostru? Ce putere ar avea gandurile noastre?

Atunci cand vrei sa faci o schimbare nu o poti face singur . Te gandesti ca impreuna cu altii ai avea mai multa putere. Ce trebuie sa faci? Trebuie sa gasesti o cale catre mintea oamenilor, a maselor. Trebuie sa gasesti o metoda de a convinge oamenii ca schimbarea propusa de tine le este benefica si esentiala. Atunci ei isi vor dori sa lupte alaturi de tine. Asadar cheia este in mintea fiecaruia, lupta este pentru a castiga mintea celor multi. Ceea ce face omul din convingere nu se compara cu nimic.

Renuntati la frica! Asta e lantul in care sunt prinsi sclavii. Nici un om nu are drept asupra altui om. Fiecare are dreptul sa-si aleaga liber calea. Partea interesanta este ca spre deosebire de Evul Mediu in care oamenii erau inlantuiti cu forta acum sunt inlantuiti cu acordul lor, adica de buna-voie. Nu mai poti da vina pe altul pentru ca ai libertatea de a lua o decizie. Conteaza cum iei decizia: cu inima deschisa si libera sau din frica?

Mesaje sunt ascunse peste tot. Cei care au descoperit secretul il transmit mai departe ascuns in carti, filme, arta . Conteaza cine are ochi sa vada si cine are urechi sa auda.

Orice nastere se face in durere. Am vrea probabil sa ramanem toti in comoditatea uterului matern dar viata incepe dupa nastere.

Toate sunt simboluri, parabole, alegorii. Nici o invatatura cu adevarat pretioasa nu va fi transmisa ad-literam. Biblia e plina de pilde.

Nimic nu este ceea ce pare.

Reclame

2 responses to this post.

 1. Posted by archanghel on 20 octombrie 2014 at 3:00 PM

  Foarte frumos scris si intelesurile rezultate din teoria dezvoltata.Imi place.Cu unele nu sint de accord,anumite explicatii,insa e de inteles datorita multelor posibilitati de interpretare ale apocalipsei.Asta este esenta mintii : sa imparta.O teorie,o alta minte,alta gindire,o va imparti in jumatate,derivind din ea propriile concluzii.Si tot asa mai departe.Imi face bine sa scriu deci,scriu.Esenta invataturilor lui Isus este iubirea si negarea opusului iubirii.Insa politica zilelor noastre,ne-a educat ca iubirea inseamna posesiune ca inseamna,a obtine,a dobindi.Si copii cresc cu aceste idei in cap.Satisfactia se confunda cu bucuria,negatia cu dorinta de a fi drept,patima cu nevoia si…asa mai departe.

  Apreciază

  Răspunde

 2. Posted by archanghel on 21 octombrie 2014 at 11:32 AM

  Biblia.Cartea sfinta a crestinismului.Invataturile aduse noua de Isus Cristos.Prin practicarea carora ,avem promisiunea vietii vesnice si a nemuririi,mintuirea si intrarea in imparatia cerurilor.A carui venire a fost prezisa de secole.Si a carui invataturi, au venit in conflict cu puterea politica si religioasa,consecinta fiind incheierea vietii fizice premature.La inceput a fost doar NT.Citeva sute de ani.Apoi,inca din acele timpuri,ulterioare,a aparut tendinta de a uni,imbina NT si VT.Nefiind inca unite si impotriva tendintei,apostolul Pavel sau Petru ai cearta intr-una din biserici sub aceasta forma: >pentru ce dara va intoarceti la intelesurile cele slabe,unde Dumnezeu ne-a grait prin graiul parintilor nostril ? eu Ioan apostolul Domnului< sau,unul din apostolii,etc,etc.Nu se stie cine a scris-o.De asemenea,talcuirile aduse la VT peste talmacirea data de Isus sub forma NT,care se desfasoara in fiecare biserica,adiacenta celei de baza,constituie o eroare de baza comuna si ratacire.Este extreme de vizibil contrastul Dumnezeului zugravit noua de Isus Cristos in NT si imaginea unui dumnezeu zugravit in VT si/sau Apocalipsa.Contrastele sint evidente: Iubire vs Razbunare…Blindete/mila vs …ce vreti voi.Amin

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: