FUMATORII DE VIATA

Dedic aceste cuvinte acelora care trec prin viata fumand-o.

Nu pot sa nu observ doua categorii de oameni: cei care isi aleg un spatiu solid, sanatos, in care aleg sa construiasca ceva si aceia care o viata intreaga experimenteaza fara sa isi consume prea multa energie cu aprofundarea domeniilor, indiferent care ar fi ele.

Acum nu o sa vorbesc de aceia care construiesc, care dezvolta. Mi s-a pus pata pe fumatorii de viata.

Fumatorii de viata trec prin scoala cat fumeaza o tigara, apoi trec prin relatii pana se termina alta tigara, schimba locurile de munca de la o tigara la alta. Pe ei ii extaziaza de fapt senzatia de a invata, senzatia de a fi intr-o relatie sau senzatia de a avea o ocupatie. Nu au un scop precis, nu au un plan , ei doar traiesc.

Nu e nimic rau in a vrea sa traiesti cat mai frumos atata timp cat nu incurci pe nimeni.

E o vorba in popor: daca a destula rabdare o sa afli de ce nu a mers cand voiai tu, Mi-a fost confirmata in repetate randuri.

Testul timpului nu da gres. Daca esti un constructor sigur ai un plan, ai pus la punct fiecare detaliu. Stii ca atunci cand respecti planul facut la final te vei bucura de ceea ce ai creat. Arhitecti exista in toate domeniile vietii. O conditie esentiala pentru un constructor este rabdarea. Este imperios necesar sa ai rabdare si sa fii atent, sa estimezi corect momentul in care poti lua decizia de a face o mutare.

Pe de alta parte un fumator de viata e mereu pe fuga. Din moment ce el nu are un plan si nu il intereseaza produsul finit timpul devine dusmanul lui. Ideea este sa bati un cui intr-o grinda, sa vezi cum este, cum te face sa te simti , ca sa te poti lauda la un moment dat „bhaaai, eu stiu sa fixez grinzi” si apoi sa o iei din loc pentru ca sunt atatea lucruri pe care trebuie sa le bifezi.

Problema apare atunci cand un fumator de viata incearca sa se asocieze cu un constructor. Problema nu este a fumatorului de viata, cat a constructorului. De ce? Pai… vine un fumator de viata care a bifat x, y, z activitati, le-a trecut in CV ca experienta (si nu minte pentru ca de facut le-a facut) si iti spune „eu am experienta in x, y, z domenii”. Te da pe spate. Te gandesti „omul asta e valoros. Daca ma asociez cu el, la experienta pe care o areee… este imposibil sa nu imi iasa”. Insa el se asociaza cu tine ca sa te transforme intr-o bifa dupa care isi vede de drum.

Cum poti sa triezi constructorii de fumatori? Simplu. Testul timpului, al rabdarii. Un fumator de viata  nu o sa aiba niciodata rabdare sa construiasca. El traieste acum. Nu are viziune, nu are dorinte, nu gaseste satisfactie in creatie, el este doar consumator.

Toti, dar absolut toti, pica testul timpului.

Puteti recunoaste fumatorii de viata in relatii? 🙂

Sunt aceia care dupa un timp (de la cateva zile la cateva luni, 2-3 ) gasesc un pretext sa isi vada de drum. Ei nu stiu ce vor. Doar testeaza… si perioada de testare se poate extinde pana la senectute. Nu ii intereseaza investitiile sentimentale.

Tzac-pac ne-am cunoscut. Dupa doua saptamani… tzac -pac… vorbim de nunta. Dupa o luna nunta e gata. La fel, tzac-pac.

La cateva zile dupa nunta planificam copiii. „Hmm , oare cum o fi sa ai copii? Tzac-pac! S-a nascut copilul. Hmm, nu e asa frumos cum povestesc unii. Copiii plang si fac mult rahat, te determina sa cheltuiesti bani si necesita mai multa atentie decat imi imaginam. E cam plictisitoare relatia asta! In plus, crdeam ca atunci cand ne casatorim facem sex mai des  decat inainte. Tzac-pac… divort. Ne vedem de viata noastra. ” Si totul intr-un timp record… doi ani, poate trei daca au nervii mai tari.  Genul asta de oameni la 30 de ani au deja trei-patru divorturi la activ si mai multi copii pe care ii viziteaza sau nu.

Recunosti o persoana care vrea sa construiasca ceva dupa rabdarea si perseverenta de care da dovada.

TESTUL TIMPULUI. 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: