ADEVARUL EXISTA IN FIECARE DINTRE NOI

Ceva se schimba, asta e clar. Nu o simt numai eu. Este o senzatie colectiva.

Cand am pornit pe drumul cunoasterii de sine eram avida de informatii, vroiam sa citesc cat mai mult, ascultam orice sfat si cantaream daca se potriveste cu mine sau nu.

Am suportat critici si observatii in mod constructiv pentru dizolvarea ego-ului si regasirea sinelui.

Am fost atat de entuziasmata de lucrurile noi invatate si de felul in care imi schimbau viata incat doream sa le afle toata lumea. La un moment-dat m-am considerat datoare sa fac cunoscute cele invatate. Am vrut sa organizez un work-shop. Dintr-un motiv sau altul nu s-a intamplat si ma bucur. Ma bucur pentru ca acum cred ca ar fi fost o greseala. De ce?

In primul rand informatiile nu sunt ale unui singur individ. Noi toti suntem interconectati, suntem o constiinta colectiva. Nu-mi suna a adevar ca eu, cel care m-am iluminat, care am avut o revelatie, sa profit de asta si sa-ti vand experienta mea. Fiecare isi este dator siesi sa traiasca propria experienta si sa aiba propriile descoperiri in propriul sau timp. Sunt multi oameni care se erijeaza drept invatatori iluminati si oamenii ii urmeaza fascinati de experientele lor.

Cred ca ar trebui sa avem mai multa incredere in noi insine si sa incetam sa cautam modele inafara noastra. Modelul se afla in sufletul nostru.

Incepem sa auzim „gresit”, „bun”, „rau”, „efort”, „curatenie”… toate astea sunt variabile, totul este relativ. De ce? Pentru ca fiecare dintre noi are realitatea lui, perceptia lui despre ceea ce il inconjoara. Nu pot sa vin eu si sa-ti spun cum sa te simti sau ce sa faci, pentru ca eu nu am trait viata ta si experienta ta. Doar tu stii ce ai trait, ce vrei sa pastrezi in viata ta, care sunt valorile tale. Doar tu poti sa alegi pentru tine.

Ce ma face pe mine mai bun sau mai rau decat celalalt? Nimic. Este o simpla clasificare pe o scala valorica. In perceptia unora eu pot sa fiu buna, la fel de bine cum in perceptia altora pot fi rea. Ceea ce spun eu poate fi recunoscut ca adevar de catre unii la fel de bine cum poate fi combatut de altii.

E in regula. Fiecare are dreptul la varianta sa.

Un citat din Buddha spunea asa:

“Do not believe in anything simply because you have heard it. Do not believe in anything simply because it is spoken and rumored by many. Do not believe in anything simply because it is found written in your religious books. Do not believe in anything merely on the authority of your teachers and elders. Do not believe in traditions because they have been handed down for many generations. But after observation and analysis, when you find that anything agrees with reason and is conducive to the good and benefit of one and all, then accept it and live up to it.”

Mai stiu de altfel ca adevarul este acela pe care il recunosti inauntrul fiintei tale ca fiind adevar, adevarul tau.

In incheiere mai scriu cateva cuvinte spuse de catre Sfantul Augustin, si el un pamantean ca noi toti:

„Oamenii calatoresc pentru a se minuna la vederea culmilor muntoase, a valurilor uriase ale marilor, a lungimii fluviilor, a imensitatii oceanelor, a miscarii circulare a astrelor, insa trec nepasatori pe langa ei insisi, uitand sa se minuneze de propria lor fiinta.”

Va doresc sa va descoperiti frumusetea interioara si atunci cand va indoiti de voi nu va uitati la felul in care va caracterizeaza semenii vostrii ci mai degraba la intreaga Creatie.

Cu drag,

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: